13.7.2014

Kartanosta kievariin 2014 - Ranta-Korpelasta Asikkalantielle

13.7.2014
Sunnuntain 6.7. kuvasatoa, osa 2
 
Ranta-Korpela

Talo on rakennettu melkein sata vuotta sitten, mutta siirretty Rantasalmelle v. 2008

Keittiöpuutarhan kaunis pyöreä muoto miellyttää silmää.

Kiva idea tämä ketjuränni
Heti, kun saapuu Ranta-Korpelaan, aistii tämän talon hyvän hengen. Talo on alun perin rakennettu lähes sata vuotta sitten Hankasalmelle ja siirretty ja pystytetty uudelleen Rantasalmelle vuonna 2008.
Talon nykyinen emäntä halusi säilyttää oman mummonsa talon, jota aviomies on sitten rakkaudella uudelleen rakentanut ja kunnostanut. Uudelleen rakentamisessa on käytetty talon ikään ja henkeen sopivia kierrätysmateriaaleja. Mm. jo kauan kadoksissa olleet talon alkuperäiset verannan lasiovetkin löytyivät ja ne saatiin ostettua takaisin laitettavaksi paikoilleen.
Ehkä juuri tästä välittämisestä onkin se tämän talon hyvä tunnelma muodostunut.
 
Talon puutarha on luonnonpuutarha, jonka perustana on pohjoisesta siirretty kuntta. Puutarhassa on myös perennoja, kasvihuoneessa kasvaa tomaatteja, kanalan naapurissa on kurpitsapenkki sekä kaunis pyöreä keittiöpuutarha.
 
Ranta-Korpelan isäntä ja emäntä kertoivat, että he tarjoavat myös majoituspalveluita ja tiedustelut voikin osoittaa sähköpostitse katriina.pietilainen@gmail.com
 
 
***
 
Matkan varrella poikkesimme Asikkalantiellä sijaitsevaan perennapuutarhakohteeseen. Tähän aikaan upeasti kukkivat pionien monet eri lajikkeet tekivät suurimman vaikutuksen.
 
 

 
Kuvat Kotienkeli
 
 
Jälleen kerran ajattelin, että kyllä oma iso puutarha olisi ihana!

Mukavaa viikkoa!

Terveisin

Päivi ja Kotienkeli 
 
 









 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti