16.7.2014

Mansikoiden rakastus ei kun pakastus!

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014
 

 

Rakastan mansikoita ja tänään myös pakastin niitä.

 
 Meniköhän vähän överiksi, kun en ajatellut ollenkaan, että pakastimellakin on rajansa, niin tilan, kuin tehonkin suhteen.
No, katsotaan nyt miten tuo pakastimen lämpömittarin lukema hiljalleen laskee...
 
Ostin torilta tänä aamuna poimittuja mansikoita kolme laatikollista. Mansikat olivat tosi makeita ja mukavan napakoita. Kannatti tosiaan odottaa siellä torilla uutta kuormaa, vaikka se olikin vähän myöhässä. Otin mansikoista vain kannat pois kahvilusikalla ja laitoin sopivan kokoisen annoksen aina yhteen pussiin.
Iloitsen jo nyt miten helppoa on sitten talvella - tai jo syksyllä - mansikkasmoothien teko aamiaiseksi. :)
 
Nato - mieheni sisko - kehotti kyllä laittamaan hieman sokeria mansikoiden päälle, mutta sen taisin tahallaan unohtaa. Meniköhän ne c-vitamiinit nyt sitten?
 
Tässä muuten minun mansikkasmoothie reseptini:
 
MANSIKKASMOOTHIE RAHKAAN
 2 hengelle
 
2 dl mansikoita hieman kohmeisina
2 rkl mantelijauhetta tai kuorittuja auringonkukansiemeniä
125 g rasvatonta hyla rahkaa
1 - 1,5 dl rasvatonta hyla maitoa
1-2 tl sokeria tai steviasokeria
 
Jos käytät auringonkukan siemeniä, jauha ne tehosekoittimessa ensin, lisää sitten muut aineet ja jauha smoothieainekset tasaiseksi. Kaada mieleisiin laseihin ja nauti heti.
 
Smoothieihin käytetään yleensä luonnonjogurttia, mutta rahkassa on kaksi kertaa niin paljon proteiinia, kuin on jogurtissa. Siksi käytän rahkaa usein miten. Jos teen smoothien jogurttiin, en yleensä laita maitoa siihen ollenkaan. Mansikoista tulee ihan sopivasti nestettä. Mutta nämä on vähän niitä makuasioita, vai mitä?
 
Makoisia mansikoita teillekin!
 
Päivi ja Kotienkeli
 
 
 Kuvat Kotienkeli
 
 
 


2 kommenttia:

  1. Mansikat kannattaa laittaa ensin jääkaappiin kylmenemään jos pakastimessa ei ole pakastustoimintoa, sellaista joka siis laskee pakastimen lämpötilaa sinne laitettavien lämpimien ruokien kylmenemisen ajaksi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Suvi-Kukka kommentistasi ja hyvästä vinkistä :) Kyllähän minä laitoin pakastimenkin kylmenemään ja osan mansikoista jääkaapin kautta. :)
    Olisi ehkä kannattanut pakastaa mansikat parissa erässä eikä kaikkia kerralla. Opinpahan taas jotain seuraavaa kertaa varten. Ja pääasia, että nyt on mansikoita!

    VastaaPoista