7.8.2014

Aurinkoinen retkipäivä Sulkavalle

 

Rauhaniemen museoalue

Tiedustelut Vilho Pekkarinen, Sulkavan kunta,
puh 044 417 5331


Kesän aikana olemme ystäväporukan kanssa tutustuneet lähiseutujemme paikallishistoriaan, mielenkiintoisiin rakennuksiin ja tarinoihin. Kotiseutukierroksemme onkin  edennyt jo Sulkavalle, missä tutustuimme mm. tähän ihanaan Rauhaniemen museoalueeseen. Meillä oli ilo saada oppaaksemme ystävällinen Vilho Pekkarinen Sulkavan kunnan vapaa-aikatoimesta.
 
Tässä alla linkki Sulkavan kunnan sivuille:
 
 
Kunnan sivuilla kerrotaan museoalueesta mm. seuraavaa:
 
"Rauhaniemen museo sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Sulkavan keskustasta Vanhassa Lossirannassa. Rauhanniemi on yksi Etelä-Savon vanhimmista paikallismuseoista. Nykyään sen omistaa ja sitä ylläpitää Sulkavan kunta. Museo koostuu kahdesta osasta: ulkomuseoalueesta ja tukkilaismuseosta. Museoaluetta rajaa perinteinen särentäaita.

Ulkomuseoalueen päärakennus on 1800-luvun alkupuolelta peräisin oleva Summalan tilan savupirtti Kyrsyänsalosta. Savupirtissä asuttiin aina 1930 -luvulle saakka. Rakennukset on siirretty tänne museoalueelle 1980-luvulla. Alueella on myös mm. aittoja, savusauna, navetta ja talli. Rakennukset on sijoitettu toisiinsa nähden samoin kuin alun perin Kyrsyänsalon Summalassa. Museoalue vastaa siis hyvin 1900-luvun alun tilaa. Museoalueen rakennukset on myös sisustettu tuon ajan hengen mukaisesti."
 



 

 

 

 
Kuvat Kotienkeli
 
Tosi kiva ja mielenkiintoinen paikka, jonne kannattaa ajaa kirkonkylältä tai vaikka Savonlinnasta.
 
Samalla suunnalla on sitten Telakanava, eli yksi 1790-luvulla rakennetuista nk. Suvorovin kanavista. Muut kanavat ovat Kukonkanta Puumalassa, Käyhkää ja Kutvele Ruokolahdella. Kanavat on rakennettu aikana, jolloin Ruotsi-Suomen ja Venäjän raja kulki Vekaransalmessa. Kanavat turvasivat matkat Olavinlinnasta Pietariin.
Telakanavalla nautimme retkipäivämme piknik-lounaan.
 
 




 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti