6.8.2014
Tänään illalla tein kesän ensimmäisen mustikkapiirakan iltateen kanssa nautittavaksi.
Tämä ohje on tosi helppo ja onnistuu oikeastaan aina. Ohjeessa ei ole mitään vatkattavaa tms. vaativaa osuutta, siksi piirakan tekeekin vielä aika nopeastikin.
Tässä siis ohjeeni, jonka olen jostain saanut, vuosien saatossa olen vähentänyt sokeria ja vaihtanut osan vehnäjauhoista spelttijauhoon. Sokerin tilalla käytän joskus steviasokeria.
Taikina:
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl spelttijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
100 g kylmää voita
1 keskikokoinen muna
Täyte:
n. 0,5 l mustikoita
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
Päälle:
n. 2 rkl pölysokeria
Laita kulhoon jauhot, sokeri ja leivinjauho, lisää voi viipaleina kuivien aineiden päälle ja nypi sormin yhteen. Ota taikinasta kolmasosa erilleen. Lisää lopuksi nypittyyn seokseen muna ja sekoita taikinaksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan, lisää päälle mustikat ja sokeriperunajauhoseos. Murustele erilleen otettu taikinan osa marjojen päälle ja laita koko komeus uuniin. Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 min. Lopussa nosta uuninlämpö 200 asteeseen, ellei piiraaseen tule tarpeeksi väriä. Anna piirakan jäähtyä kunnolla. Siivilöi pinnalle pölysokeria, jos haluat. Tällä kertaa minä en sitä laittanut.
Nauti mustikkapiirakka vaniljakastikkeen ja kahvin tai teen kanssa. Ai että on hyvää :)
Suu mustikoista sinisenä :)
Terveisin
Päivi & Kotienkeli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti