5.1.2015

Sisustuksen 2015 trendeistä...


Värit ovat hyvin täyteläisiä ja värikylläisiä - melkein renessanssisia - ja trendiväreiksi on tulossa melkoinen sekoitus sävyjä.
 
1. Metallivärit ja erityisesti kupari on edelleen suosiossa. Myös pronssia, kultaa ja muita metalleja pidetään myös kiinnostavina.

2. Vihreä varsinkin tekstiileissä, kasviaiheisissa printeissä, kasvit sisustuksessa elävinä vihreinä elementteinä ovat nyt trendikkäitä.
Vihersisustamisen trendi jatkuu siis tänä vuonna ja kasvaa edelleen. Yrtit kasvatetaan nyt mieluiten itse kotona tai puutarhan viherseinällä.
 
3. Nyt suositaan mm. maaleissa harmaata ja sen lukuisia eri sävyjä ja harmaataittoisia pastelleja sekä puhdasta valkoista.
- Tehosteseinän sijaan nyt maalataan koko huone samalla sävyllä ja näin saadaan tilaan lisää avaruutta. Ruskean ja beigen sävyt ovat siis hyvin paljon out.
 
4. Viime vuonna suosioissa olleet pastellit ovat edelleenkin hyvin trendikkäitä mm. mintun vihreä, pinkki ja roosa. Pastellit värit tuovat tilaan rauhallisuutta ja sopivat siksi esimerkiksi makuuhuoneeseen.
 
5. Harmaantuneen vanhan puun kanssa sopii hyvin kirkas kreikan sininen ja valkoinen.


Tom Dixon Copper riippuvalaisin, kuva Finnish Design Shop

Kuva Pinterest myparassini.com

Kuvassa kasvien lisäksi muitakin trendikkäitä elementtejä nimittäin pudotut korit, harmaantunut puu ja luonnonkivet, tässä sementtipylväässä.
Kuva Kotienkeli, Habitare 2014, Nixie keittiöt
 

Kuva LonelyPlanet.com

6. Korallin punaista, poltettua oranssia ja joidenkin lähteiden mukaan munakoison punaista (minusta siis violettia) on myös tämän vuoden trendiväreissä. Pantonen vuoden 2015 väri on Marsala.

Kuva Pantone
 
7. Luonnonmateriaalien kauneus ja selkeys osa sisustusta. Hae luonnosta kuivia oksia ja kiviä ja tee kotiin kaunis asetelma. Laita kuivunut oksa lasiseen maljakkoon tai pulloon ja koristele asetelma luonnonkivillä. Trendikästä? Kyllä.

8. Eri materiaalien ja muotojen yhdisteleminen on myös pinnalla. Rouheys on tärkeää ja samoin  pintojen kauneus, kuten koripunoksissa, metallin viileydessä.

9. Teollinen tyyli näkyy edelleen, mutta nyt tyylejä voi sekoitella tai käyttää sisustuksen mausteena.

10. Kestävä kehitys ja vastuullisuus mm. hankittavissa kalusteissa ja muutenkin sisustuksessa on entistä tärkeämpää. Tästä on siis tulossa normi, mikä on oikein hyvä asia.

11. Kirkkaan ja kiiltävän tilalle matta. Varsinkin metallissa mm. keittiökaappien vetimet ja pastellin värissä koriste-esineissä.

Kuva Vistacarpet Kelim Fars matto

12. Modernissa ja selkeässä sisustuksessa voi olla jokin etninen elementti, kuten matto, maljakko tai iso ruukku. Elementti tuo hieman persoonallista särmää ja mielenkiintoa sisustukseen.



*** 
 
Tässä minun yhteenvetoni eri lähteitä netissä selailtuani. Mielenkiinnolla odotan kaikkia ihania tammikuun(kin) sisustuslehtiä.
 
Ihanaa alkavaa Loppiaisviikkoa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti