18.1.2016

Sitruunalla ja chilillä maustetut raakasuklaapallerot


 
Meillä on usein maanantaisin tapana valmistaa päivän lämpimäksi ateriaksi jotain ihanaa keittoa.
Tänään tein kasvissosekeittoa kaapista löytyneistä juureksista.
 
Käytin keittoon porkkanoita, bataattia, lanttua ja muutaman perunan sekä purjoa, parsakaalia, sipulia ja pari valkosipulin kynttä. Maustoin keiton mm. lipstikalla,  mustapippurilla, suolalla ja chilillä sekä parilla ruokalusikallisella Philadelhia juustoa.  
Keitto maistui tosi ihanalta juustosämpylän kanssa. Kuumaa ja lämmittävää tähän pakkaspäivään.
 
Tuosta keittoon käyttämästäni chilistä lähti sitten ajatus tähän iltateen kanssa nautittuun suklaaherkkuun.
 
Sitruunalla ja chilillä maustetut raakasuklaapallerot:
Ainekset:
2 rkl luomu raakakaakaojauhetta, 2-3 rkl mantelijauhoa,
2 rkl kookoshiutaleita tai -jauhoa (käytin kookoshiutaleita tällä kertaa),
1 rkl kookosöljyä (en laittanut tätä tänään ollenkaan ja hyvää tuli silti), 2 rkl luomu Nutellaa,  puolikkaan luomu sitruunan raastettu kuori, sitruunanmehua n. 1 rkl, chilijauhetta,
pieni ripsaus Himalajan ruususuolaa.
 
 
Sekoita kaikki ainekset esim. lusikalla sekaisin. Seos saa olla aika tiukkaa, jos liian tiukkaa, lisää hieman sitruunamehua.
Pyörittele massasta käsin (minä käytin kertakäyttöhanskoja - on jotenkin mukavampaa niin) pieniä palleroita ja laita ne lautaselle. Ripottele palleroiden päälle raakakaakaojauhetta
ja laita pallerot kylmään kovettumaan n. puoleksi tunniksi.
 
Nauti kahvin tai teen kanssa.
Et taatusti tarvitse kovin montaa ... tai sitten ne maistuvatkin. :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti